Aquí es mostren les activitats que oferim al llarg del curs escolar. Si teniu alguna pregunta no dubteu en escriure’ns a afa@escolajaume1r.cat o visitar-nos al despatx al despatx de l’AFA!

Per poder inscriure’s a les activitats cal ser soci de l’associació de famílies, la quota té un preu de:

  • 45 € (1 fill)
  • 48 € (2 fills)
  • 50 € (3 fills o més)

Si voleu fer-vos socis heu de clicar l’apartat inscripcions del menú de l’AFA o aquí mateix!

Acollida matí i tarda

De P3 a 6è

Durant tot el curs oferim servei d’acollida matinal de les 8:00h a les 9:00h del matí (amb opció de fer de 8:30h a 9:00h).

De tarda oferim acollida de les 16.30h a 17.30h de la tarda.

També oferim aquest servei de manera eventual adquirint tiquets de 30 minuts a través del programa o al despatx de l’AFA.

L’acollida la realitzem a dos dels ambients de cicle inicial que disposa l’escola, així els infants gaudeixen de l’espai d’una manera lúdica, lliure i tranquil•la.

Natació

De P3 a 6è

Realitzem natació a la piscina del Pavelló Municipal de l’Espanya Industrial. La piscina està dedicada exclusivament als cursets aquàtics i el vestuari és únicament per als nens del curset.

Disposem de dos torns, per poder oferir l’activitat a totes les famílies que estiguin interessades.

Adreça: Parc de l’Espanya Industrial S/N 08014 Barcelona.
Web: atlesesports.cat

Ioga en familia

P3, P4 i P5

Practiquem ioga en família. Treballem l’equilibri, la concentració, la força i la respiració dins d’un espai de tranquil•litat i confiança on els infants es relaxen, respiren amb consciència, milloren la flexibilitat, enforteixen l’esquena, milloren concentració, autopercepció. És molt divertit practicar-ho tots junts!

English Time

P3, P4 i P5

L’objectiu de l’activitat és que els infants s’ho passin bé aprenent anglès experimentant amb les seves veus i amb
diferents jocs. Classes molt participatives I lúdiques.

Menuts a escena

De P4 a 6è

Jocs de psicomotricitat teatral, de realitat, fantasia, creació de personatges i improvisació. Treballem el domini del cos, la creativitat, la seguretat i responsabilitat dels nens i nenes, potenciem el llenguatge.

Es realitza a l’aula de música i és fan dues obres al llarg del curs (final del primer quadrimestre i festa de cloenda al mes de maig/juny)

Belluga’t

De P4 a 6è

Amb l’expressió corporal infantil pretenem buscar que els infants experimentin amb el seu cos i gaudeixin amb diferents músiques. Amb el seu propi cos podran ser capaços de reproduir moviments inspirats amb la música.

Pre-esport

P3, P4 i P5

Activitats bàsiques de psicomotricitat dirigida a l’esport, aportant als infants diferents habilitats (salts, punteria, equilibri…) tot jugant.

Música

De P3 a 2N

Activitat que farà viure la música des de l’experiència gaudint d’ella com un joc didàctic destinat a estimular la
imaginació i la creativitat, oferint un ventall de recursos on descobrir les pròpies possibilitats en el ritme, la veu, la participació l’escolta… Tot això amb un treball col·lectiu en què l’infant se sentirà protagonista com a peça fonamental d’un conjunt.

Teatre

De 1r a 6è

Integra elements de verbalització, expressió corporal, representació individual i col·lectiva. Compartirem narracions per tal de fomentar la imaginació i la creación.

Es fan dues obres al llarg del curs (final del primer quadrimestre i festa de cloenda al mes de maig/juny).

Robòtica

De 1r a 6è

Pensada per apropar i posar en contacte els més petits amb les noves tecnologies. Els infants treballaran amb diferents robots adaptats al seu nivell i capacitat, endinsant-se dins del camp de la programatic.

Activitat ofertada per: DRECERA SCCL.

Judo

De 1r a 6è

La UNESCO va declarar el Judo com el millor esport per a nens de 4 a 12 anys. La pràctica del mateix, possibilita situacions d’aprenentatge, destacant valors com el respecte, la companyonia, la disciplina i la constància en un esport on es desenvolupen diferents tècniques de projeccions i inmobilitzacions introduint la iniciació tècnic-esportiva de forma adaptada.

Expressió plàstica

De P3 a 6è

Treballem desenvolupar un llenguatge visual propi, explorar la nostra creativitat, conèixer nous procediments i materials, etc. i sobretot que participar en aquesta activitat sigui divertit, creatiu i enriquidor.

Escacs

De 1r a 4t

Els escacs en el procés educatiu, contribueixen al desenvolupament afectiu, cognitiu i social. Desenvolupa habilitats i capacitats com la concentració, l’atenció, el pensament lògic, la imaginació i la creativitat; també és una poderosa eina en el control dels impulsos, l’acceptació de les idees de l’altre i ajuda a potenciar la capacitat de reflexió. Durant el curs d’escacs, aprendrem des dels conceptes bàsics del joc fins a obtenir uns adequats coneixements segons l’edat dels nens i nenes; tot això dins de classes lúdiques que permetran als nens divertirse i avançar en aquest apassionant esport mental.

Patinaje artístic

De 1r a 6è

Es treballen les tècniques bàsiques d’equilibri i desplaçaments, potenciant la capacitació personal per l’exercici de figures i cabrioles.

Tot es plasmarà en coreografies individuals, de parella i de grup.

Dansa

De 1r a 6è

Es porta a terme amb diferents estils de música (entre ells el jazz, ball modern, hip-hop, contemporani i salsa) per tal de conèixer noves realitats musicals. Aprenem els passos bàsics i més importants dels diversos estils de dansa, on posteriorment són coreografiats.

Multi-esport

De 1r a 6è

Durant el curs s’aniran treballant diferents esports, tant individuals com per equips (futbol, bàsquet, atletisme, handbol, hoquei…), així com també diferents circuits motrius, la descoberta de nous materials i jocs d’arreu del món!

Anglès

De 1r a 6è

Ampliació de vocabulari i noció bàsica de verbs i adjectius en anglès. Introduirem expressions i preguntes bàsiques, mitjançant la participació de l’alumnat a través de jocs. Classes molt participatives i lúdiques.

Anymotion, taller de cinema d’animació

De 3er a 6è

Taller de stopmotion, cinema d’animació, on els infants aprendran el procés d’un curtmetratge d’animació (des
del guió fins a l’obra final) i a expressar les seves inquietuds i emocions a través de diferents tècniques de stopmotion: llibres animats (flipbooks), animació de joguines, animació d’objectes i persones (pixilation), retallables (cut out) i animació de ninots de plastilina (claymotion). Amb aquesta activitat també es potencia el treball en equip, el pensament crític i es promou la creativitat a través d’arts plàstiques, amb la creació de personatges i escenaris, i del llenguatge audiovisual. Respectant les necessitats i ritme d’aprenentatge de cada alumne/a en un ambient alegre, agradable i relaxat.

Lluites Olímpiques

De 3er a 6è

La lluita olímpica és el segon esport més antic a l’olimpisme darrere de l’atletisme. És un esport de contacte on els dos oponents mitjançant l’ús de diverses tècniques tracten de posar d´esquenes el seu contrincant en un tapís desenvolupat sempre en un espai educatiu on obtenir normes de convivència com el respecte mutu, de l’entorn i dels valors positius de l’esport com la superació i la diversió.